Visas tradicionālās pastas receptes sākas šādi: "Piepildi katlu ar ūdeni, gaidi līdz tas uzvāras, tad liec ūdenī makaronus." Laiks mainīt iesīkstējušos paradumus! Vai zināji, ka vārot makaronus pannā, vari ietaupīt laiku, ūdeni un energoresursus?

Nākamreiz, kad gatavosi makaronus, izvēlies lielo pannu. Ieliec tajā makaronus, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai tas pārklātu makaronus, un liec uz plīts. Šādi makaroni būs gatavi daudz ātrāk, jo izpaliks apnicīgā gaidīšana, kamēr katlā uzvārās ūdens. Turklāt, pateicoties aukstajam ūdenim, makaroni nesalips, kā tas bieži vien mēdz gadīties, ievietojot tos verdošā ūdenī.

Pāri palikušo ūdeni varēsi izmantot mērces pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!