Foto: Shutterstock
Palutini ģimeni un izcep trauslos, sviestainos cepumiņus, kuru garšu un smaržu maziem kumosiņiem izbaudīt pie tējas vai kafijas. Cepumi ir tie kārumi, kurus cieši noslēdzamā traukā var uzglabāt ilgāku laiku. Tu vari pat izveidot savus cepumu asorti. Tad tējas laiks būs vēl aizraujošāks, ja katram būs savs iemīļotais cepums.

Sātīgie zemesriekstu sviesta cepumi

Foto: Z.Bitmane
Zemesriekstu sviesta cepumi - ļoti mīksti, sulīgi, turklāt izceļas ar patīkamu saldās un sāļās garšas balansu.

Lasīt vairāk

Lieldienu dzērveņu cepumiņi

Foto: Shutterstock
Lieldienās ir tradīcija visu cept apaļu, jo viss apaļais simbolizē sauli. Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, veidojas sarkanas dzērveņu spirāles, kas asociējas ar saules griešanos arvien augstāk debesīs.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'Žagariņi'

Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

Lasīt vairāk

Trauslie auzu pārslu - kokosriekstu plācenīši

Foto: Shutterstock
"Anzac" cepumi jeb auzu pārslu-kokosriekstu plācenīši - neparasti cepumi ar ingveru un iesalu.

Lasīt vairāk

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem un žāvētām plūmēm

Foto: DELFI
Pie karstas tējas krūzes, aromātiskas kafijas vai putota kakao noteikti kārojas klāt arī kāds salds našķis. Pašu gatavoti cepumi noteikti būs labākā izvēle, tāpēc izmēģini šos grēcīgi kārdinošos cepumus, kas tev noteikti neliks vilties! Ja plūmes netīk tavām garšu kārpiņām, vari tās aizvietot ar kaltētām dzērvenēm, riekstiem vai rozīnēm.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Burvīgi sviesta mīklas 'kurpīšcepumi'

Foto: Vida Press
Pašu cepti un izdekorēti cepumi iepriecinās ne tikai pašus mazākos, bet kalpos kā jautrs un unikāls pildījums dāvanu maisiņam kāda dzimšanas dienā, vai dāvana mammai Mātes dienā.

Lasīt vairāk

'Citronīgie' sviesta cepumi bez glutēna

Foto: Vida Press
Saldākai dzīvei un ikdienas priekam - vienkārša cepumu recepte, kuru novērtēs arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Espresso cepumi ar baltās šokolādes pildījumu

Foto: Vida Press
Rieksti un baltā šokolāde lieliski papildina šo cepumu maigo kafijas garšu. Tie garšos lieliski ne tikai ar tasīti stipra espresso, bet arī ar glāzi auksta piena.

Lasīt vairāk

Mutē kūstoši šokolādes cepumi

Foto: Vida Press
Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.

Lasīt vairāk

Smilšu mīklas sirsniņcepumi ar dzērvenēm

Foto: Vida Press
Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.

Lasīt vairāk

Vienkāršie kokosriekstu-pekanriekstu cepumi

Foto: Vida Press
Grezni cepumi, kurus vari glīti iesaiņot un uzdāvināt kādam īpaši mīļam cilvēkam. Tavas pūles noteikti tiks atzinīgi novērtētas.

Lasīt vairāk

Tumšās šokolādes cepumi ar baltās šokolādes glazūru

Foto: Vida Press
Šie cepumi neprasa nekādus komentārus, jo, kā zināms, šokolādes nekad nemēdz būt pārāk daudz. Vienkārši pagatavo un izbaudi katru kumosu!

Lasīt vairāk

Ātrie ingvera cepumi

Foto: Vida Press
Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu – banānu cepumi

Foto: Shutterstock
Ikdienā izvēlos veselīgu uzturu, tāpēc samērā strikti sekoju līdzi ēdienu uzturvērtībai. No savas ēdienkartes jau krietnu laiku esmu izslēgusi visu trekno, saldo un cepto, kā arī miltu izstrādājumus, aizstājot tos ar veselīgākām alternatīvām. Tā kā reizēm kādu našķi gan kārojas, priecājos, ka esmu atklājusi banānu – auzu pārslu cepumu recepti, kas ir gan veselīga un sātīga, gan pietiekami salda. Cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot auzu pārslu putru, kas man personīgi tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt.

Lasīt vairāk

Trauslie siera salmiņi

Foto: Vida Press

Šīs receptes pirmsākumi meklējami tālajā 1912.gadā. Salīdzinoši vienkārši pagatavojama uzkoda, ar ko pārsteigt viesus, pasniedzot salmiņus kopā ar pašu gatavotu mērci no skābā krējuma un paprikas pulvera.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!