Foto: Shutterstock
Pagatavot krēmsieru ir ļoti vienkārši. Ir vajadzīgs tikai trekns grieķu jogurts vai skābais krējums un 3 dienas. Izmantojot skābo krējumu, siers būs maigāks. Mājas krēmsiers būs līdzīgs veikalā nopērkamajam Filadelfijas sieram un citiem svaigajiem sieriem, tikai bez E vielām.

Sastāvdaļas: 1 l trekns jogurts vai skābais krējums, 1 tk. sāls (vai pēc garšas).

Bļodā liek caurduri, bet tajā ieklāj 6 kārtas ar siera drēbi (marli). Marlē ielej jogurtu vai skābo krējumu. Sasien ciešu pauniņu, izmantojot stingru aukliņu. Pauniņu piesien pie koka karotes kāta vai cita piemērota priekšmeta, lai varētu to pacelt uz augšu un iekarināt kādā traukā (krūkā, katliņā, bļodā). Liek trauku ar pilošo pauniņu ledusskapī uz 24 stundām. Ja nepieciešams ik pa brīdim no trauka izlej sakrājušos šķidrumu. Sūkalas neizlej, tās var izmantot mērcēs, pankūku un kēksu mīklās.

Pēc 24 stundām atver pauniņu un mīksto sieru liek bļodā. To sakuļ, pievienojot sāli. Izklāj nelielu bļodiņu, kurā tiks formēts un briedināts krēmsiers, ar 4 kārtām marles. Liek siera masu bļodiņās (sanāks apmēram 4 bļodiņas). Cenšas sieru likt blīvi, lai neveidojas gaisa kabatas.

Sieram pa virsu liek pārtikas plēvi, lai siera virsmā nespiestos marle. Auduma malas pārloka pāri sieram, pa virsu vēlreiz liek pārtika splēvi, pēc tam kartona ripu, kas vienāda ar bļodiņas virsmu. Uz kartona liek slogu un bļodiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 2 dienām, ļaujot sieram nobriest.

Pēc 2 dienām sieriņus var iztīt no marles un pasniegt.

Noskaties video, cik tas ir vienkārši:

Piedāvājam septiņas sātīgas vakariņu idejas ar krēmsieru:

Cūkgaļas veltnīši ar sieru

Foto: Shutterstock
Vienkārši, bet tajā pašā laikā izsmalcināti - cūkgaļas veltnīši ar pikantu siera un garšaugu pildījumu, ko papildina viegla tomātu mērce.

Lasīt vairāk

Spinātu mērce

Foto: Shutterstock
Brīnišķīga, krēmīga mērce, kuru var smērēt uz grauzdiņiem un krekeriem, tajā var pamērcēt svaigus dārzeņu gabaliņus un ar to var pasniegt jaunos kartupeļus, ceptu gaļu. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 250 ml mērces.

Lasīt vairāk

Pasta ar vārītu vistu un citronu

Foto: Vida Press
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Foto: Shutterstock
Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.

Lasīt vairāk

Zirņu zupa

Foto: Shutterstock
Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna “YOLO” šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Foto: Publicitātes foto
Rimi
veselīgas ēšanas kustības
Aikāgaršo
šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs
Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!