Foto: Shutterstock
Kārtainā mīkla ir viens no tiem miltu, olu un sviesta izstrādājumiem, no kura sanāk visjaukākās, gardākās un vizuāli pievilcīgākās saldās maizītes, kuras nācies baudīt. Ne velti kruasānu cepšanas māksla tiek uzskatīta par vienu no tām prasmēm, kas piemīt izciliem konditoriem. Taču nevajag bīties no sarežģījumiem, jo arī tiem, kuri ar kārtaino mīklu ir uz "jūs", 21. gadsimts gatavošanu ir padarījis vēl jo vieglāku, jo kārtainā mīkla ātrai pagatavošanai ir atrodama arī veikalu plauktos sasaldētā formā.

Tāpēc varbūt šodien ir īstā diena, lai pagatavotu ko garšīgu, un liktu lietā rožainos ābolus klasiskā franču ābolmaizīšu receptē. Vai arī pagatavot kādu trauslās mīklas pīrāgu ar bumbieriem un kakao. Bet klasiska būs garduma kombinācija, kurā izmantots ne vien biezpiena krēms, bet klāt liktas arī aprikozes vai kāda druska marcipāna.

Ātrā kārtainā mīkla

Foto: Shutterstock

Mājās ļoti viegli var pagatavot ātro kārtaino mīklu. Tās izmantošana ir līdzīga klasiskajai kārtainajai mīklai. Protams, ka veikalā var nopirkt kārtaino mīklu, bet reizēm ļoti noder vienkāršākais mājas variants. Ātrā kārtainā mīkla uzpūšas mazāk kā klasiskā kārtainā mīkla, jo tai nav izveidotas tik rūpīgas sviesta kārtiņas, bet tā joprojām ir kraukšķīga un trausla, un garda. Ja daļēji izmantosi cūku taukus, mīkla būs īpaši kraukšķīga. Gatavojot mīklu pēc šīs receptes, iegūsi 500 g mīklas.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Kārtainās mīklas zvaigznītes ar aprikozēm un marcipānu

Šādas aromātiskas, zeltaini brūnas zvaigznītes ar marcipānu un mazu aprikozi pašā smalkmaizītes centrā cep Dānijā, un nu jau arī visā pasaulē. Šīs zvaigznītes piepildīs māju ar patīkamu aromātu un garšos lieliski kopā ar glāzi karstas tējas vai auksta piena.

Lasīt vairāk

Kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu

Foto: Shutterstock

Gardas kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Lasīt vairāk

Vīnogu un vaniļas krēma kārtainās mīklas smalkmaizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!

Lasīt vairāk

Franču klasiskā ābolmaizīte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar aprikozēm un marcipānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.

Lasīt vairāk

Pekanriekstu un šokolādes tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar karamelizētām vīģēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vīģes ir patīkams atklājums katram saldummīlim, turklāt karamelizētā versijā tās rada pavisam neparastu garšu kombināciju. Šajā receptē karamelizētās vīģes lieliski kontrastē ar grieķu jogurtu, kas šo saldo ēdienu padara svaigāku un varbūt pat pavasarīgāku.

Lasīt vairāk

Ātrā kārtainās mīklas ābolkūka ar marcipānu

Vizuāli pievilcīga un ļoti ātri pagatavojama kūka ābolu ražas laikam.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar mandelēm un vārīto krēmu

Jau labu laiku pa virtuālo vidi klejo daudz un dažādas receptes par kārtainās mīklas smalkmaizītēm, kas pildītas ar vārīto krēmu. Pilna mute siekalām? Jā, man arī. Tāpēc sapirkos visu nepieciešamo lai izmēģinātu savus spēkus šajā jomā.

Lasīt vairāk

Bumbieru un kakao krēma pīrāgs

Pārsteidz un iepriecini ģimeni svētkos ar gardu saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi no saldētas kārtainās mīklas.

Lasīt vairāk

Kruasāni ar mandeļu krēmu un aprikozēm

Foto: Vida Press

Salda brokastu ideja, ja vēlies īpaši pārsteigt kādu kārumnieku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!