Foto: Shutterstock
Ar ko našķēties, ja rūpējies par figūru? Slaidajai līnijai un veselībai kaitīgi tie deserti un saldumi, kuros ir daudz taukvielu un cukura, tādēļ uzmanība ir jāpievērš ne tikai enerģētiskajai vērtībai, bet arī produktu sastāvam, iesaka uztura speciālisti.

Ja aktīvi sporto un ievēro veselīga uztura pamatprincipus, cenšoties izvairīties no saldumiem un miltu produktiem, palutini sevi vismaz reizi nedēļā ar kādu vieglu desertu.

Augļu un ogu želejas un pudiņi ar zemu cukura saturu

To pagatavošanai var izmantot pienu vai jogurtu. Tauku saturs šādā desertā būs no 0 līdz 2,5%, savukārt cukura daudzumu kontrolēsi tu pati!

Saldējums

Izvēlies piena saldējumu, tauku saturs nepārsniegs 3-5%, bet enerģētiskā vērtība tam ir ap 120 kcal.

Piena un jogurta kokteiļi, kam pievienoti augļi.

Zefīrs un marmelāde - šo saldumu pamatā ir olbaltumvielas un augļu biezenis. Ņem vērā - zefīrs un marmelāde satur daudz cukura, tādēļ nepārspīlē ar daudzumu.

Biskvīta mīkla - biskvītu gatavo, nepievienojot taukvielas. Uzcep biskvīta ruleti ar jogurta krēmu!

Plaucētās mīklas izstrādājumi, piemēram, vēja kūkas. Pati par sevi šī mīkla nav barojoša, šo kūku enerģētiskā vērtība un saldums būs atkarīgi no pildījuma. Pagatavo vēja kūkas ar vājpiena biezpiena krēmu vai augļu biezeni.

Un, protams, melnā šokolāde. Kā zināms, tumšajā šokolādē ir daudzi vērtīgi antioksidanti, mikroelementi un vielas, kas uzlabo noskaņojumu.

Svarīgi atcerēties, ka saldumus vēlams ēst dienas pirmajā pusē. Izbaudi!

Jogurta desertkūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

Lasīt vairāk

Avokado šokolādes kūciņas

Divus gadus nevarēju sadūšoties izmēģināt, kāds tad sanāktu krēms no avokado un šokolādes. Vairākas reizes esmu pirkusi avokado tieši šim nolūkam, bet vienmēr tas avokado aiziet salātos vai kādā kokteilī/zupiņā.... Beidzot, pateicoties neplānotiem ciemiņiem un tam, ka mājās bija tikai avokado, - tiku pie avokado krēma, ko ieliku groziņos, izveidojot mazas kūciņas.

Lasīt vairāk

Vējakūkas

Foto: Shutterstock

Gaisīgās un gardās vējakūkas.

Lasīt vairāk

Klasiskā biskvīta mīkla

Foto: Shutterstock

Klasiskais biskvīts - ideju sākums. Papildini ar jogurta krēmu un pagatavo saldu ruleti.

Lasīt vairāk

Rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu

Gardākiem svētkiem - uztura speciālistes Lienes Sondores rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu. Šis gardums piemērots arī cukura diabēta pacientiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!