Foto: Shutterstock
Ar rīsu putru nevienu nepārsteigsi, bet to izmantošana saldajos ēdienos ir mazāk ierasta "parādība". No rīsiem vari pagatavot arī gardumgardus pudiņus, kārdinošas kūkas un maigus krēmus. Kanēlis, kokosriekstu piens, rieksti, putukrējums un augļi šos desertus padarīs īpaši gardus.

Ziemīgais rīsu pudiņa deserts ar dzērveņu un ābolu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Meklējot saldēdienu idejas, noteikti vērts izmēģināt šo ziemīgo rīsu pudiņa desertu. Pagatavošana itin vienkārša, bet rezultāts - izcils!

Lasīt vairāk

Rīsu - kanēļa putra

Foto: Shutterstock
Rīsu - kanēļa putra brokastīm un launagam.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu biskvīta un biezpiena rīsu krēma kūka ar smiltsērkšķu želeju

Foto: Publicitātes foto
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Rīsu - aprikožu putra

Foto: Shutterstock
Sātīgām brokastīm, gardam launagam rīsu - aprikožu putra.

Lasīt vairāk

Rīsu pudiņa krēms ar zemeņu kompotu

Foto: Shutterstock
Rīsu pudiņa krēms ar nedaudz neierastu, viegli grādīgu zemeņu kompotu būs interesants deserts vasarīgā pēcpusdienā. Izmēģini un novērtē!

Lasīt vairāk

Svaigsiera un rīsu krēma kūka ar auzu pārslu cepumu konfekti un rabarberu želeju

Foto: Publicitātes foto
Svaigā siera kūku variācijas un ideju rezerves šķiet neizsmeļamas. Brīdī, kad šķiet, ka vairs jau neko nevar jaunu izdomāt, allaž parādās jaunas versijas par šo tik iecienīto desertu. Restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā recepti kūkai ar skābā krējuma un kazas svaigsiera krēmu uz auzu pārslu cepumu pamatnes. Kūkas "rozīnīte" - auzu pārslu cepuma konfekte un rabarberu želeja! Receptes pagatavošanai Raimonds izmantoja cepumus "Selga".

Lasīt vairāk

Ziemassvētku rīsu putra ar kanēli un mandelēm

Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silda vēderu? Protams, putra. Taču šoreiz pagatavo to īpaši - sviestā un kanēlī apcep ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievieno mandeles un vaniļu. Tā būs karaliskā ziemas putra! Recepti iesaka kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Rīsu un saldā krējuma krēms

Foto: Shutterstock
Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosa piena pudiņš

Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Rīsu krēms ar putukrējumu un rozīnēm

Foto: Shutterstock
Rīsu krēms ar putukrējumu un rozīnēm - deserts, kas izdosies arī iesācējam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!