Plānās griķu pankūkas ir tradicionāls ēdiens Francijā. Nedaudz riekstainajai griķu un pilngraudu miltu garšai, lieliski piestāv Ementāles siers, padarot ikdienišķo ēdienu par īpašu maltīti, kuru var pasniegt arī brīvdienu vēlajās brokastīs. Ja vēlies samazināt tauku daudzumu, izvēlies Emental Light sieru. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PANKŪKĀM:550 mlpiens2 lauku olas šķipsnasāls1 ĒKaugu eļļa110 ggriķu milti110 gkviešu pilngraudu milti eļļa cepšanai SIERA MĒRCEI:50 gsviests40 gkviešu milti450 mlpiens200 gTrikāta Ementāles siers, rupji rīvēts pēc garšassvaigi malti melnie pipari PASNIEGŠANAI:150 gsviestā apceptas sēnes pēc izvēles50 gkapāti sīpolloki

Sagatavošana

1

Sagatavo siera mērci, uz pannas izkausējot sviestu un iemaisot kviešu miltus. Cep vienu minūti un tad, turpinot maisīt, pakāpeniski pievieno pienu.

2

Kad mērce sākusi biezēt, samazina uguni un pievieno pusi no siera. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc nepieciešamības mērci var uzsildīt. Ja tā kļuvusi par biezu, konsistenci uzlabo, uzsildītai mērcei pielejot nedaudz piena.

3

Pagatavo pankūkas, sakuļot kopā pienu, olas, sālu un karoti augu eļļas. Kā pēdējos pievieno izsijātus griķu un pilngraudu miltus. Maisa visu, līdz iegūta viendabīga masa. Ļauj mīklai pusstundu uzbriest un atpūsties.

4

Cep pankūkas uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns. Uz pannas lej kausiņu ar mīklu, pannu pagriež tā, lai mīkla vienmērīgi iztecētu pa visu pannu. Cep zeltaini brūnu un apgriež otrādi.

5

Tad lej virsū pāris karotes siera mērces un uzber nedaudz rīvētā Ementāles siera un sēnes. Pārber ar svaigi maltiem pipariem un cep, līdz otra puse pankūkai zeltaini brūna.

6

Pārkaisa ar sīpollokiem un pasniedz siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!