Foto: Shutterstock

Brīvdienas jau teju, teju ir ap stūri. Tas nozīmē tikai vienu – jāpiezvana draugiem, lai sarīkotu omulīgu pasēdēšanu ar gardiem našķiem. Vislabākās pasēdēšanas draugu lokā ir tās, kurās katrs sarūpējis ko garšīgu – no galda ātri pazudīs načo čipsi ar gardu siera mērci vai saldi kārumi. Kāpēc gan nesarunāt, ka katrs pagatavo kārumus pats, nevis nopērk veikalā? Tasty.lv ir 17 garšīgas, sāļas un saldas idejas, lai groziņvakars būtu izdevies!

Vistu spārniņi ir absolūta mazo viesību klasika – tie ātri un kāri tiks nošmakstināti. Tāpat reti kurš spēj pretoties gardajiem vēdekļu formas ceptajiem kartupeļiem vai pildītām lavaša sloksnītēm. Ja zini, ka vakars būs īpaši garš, pagatavo ko sātīgāku, piemēram, krāsnī ceptus rīsus ar izkusušu sieru pa virsu.

Tako ligzdiņas noteikti pildīs praktisko funkciju – katrs pats tajās varēs salikt, ko vēlas. Bet, ja konditoreja tev nav sveša, pagatavo kādu gardu kūku vai uztaisi ar ievārījumu pildītus virtuļus. Un, protams, nedrīkst aizmirst par salātiem – pagatavo tos glāzītē vai lielā bļodā. Panzanella salāti izdabās pat visprasīgākajam ēdājam.

Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar siera mērci

Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie dārzeņu 'čipsi' ar saldo čili mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi dārzeņi mīklas mētelītī, kas izvārīti karstā eļļā. Lieliska uzkoda parasto kartupeļu čipsu vietā, kurai asumiņu piešķirs saldā čili mērce.

Lasīt vairāk

Saldi skābā zefīra tarte ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Saldummīļiem, šķiet, nav tāda deserta, no kura varētu atteikties, taču tiem, kas saldus ēdienus bauda laiku pa laikam un arī tad īpaši izmeklētus, noteikti garšos šī tarte, kurā dominē lielisks saldā un skābā balanss. Kraukšķīga smilšu mīklas pamatne, skābens citronu krēms un gaisīga olbaltumu virspuse, kas palutinās ikvienu nedēļas nogurdināto.

Lasīt vairāk

Gardie vistu spārniņi ar safrānu un ķiplokiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda spāņu karstā tapa. Safrāns iekrāsos spārnus apetīlīgā, dzeltenbrūnā tonī. Pasniedz ar svaigas bagetes šķēlēm.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Cepti vārīti rīsi ar kūstošu sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz novārīti un pēc tam apcepti rīsi ar kūstoša Čedaras siera cepurīti. Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Ar šo recepti savus viesus mājas ballītēs un citos gadījumos cienā brazīlieši.

Lasīt vairāk

Pildītas tako ligzdiņas ar Holandes sieru

Pelēkajās dienās šī priecīgā maltīte būs tā, kas noteikti uzmundrinās ēdājus. "Sātu dod vistas fileja, kraukšķīgumu salāti un paprika. Izvēlies dārzeņus pēc savas gaumes – plāni grieztu burkānu, gurķa vai baltā redīsa šķēlītes, Ķīnas kāpostu vai ledus salātus," norāda receptes autore Linda Tellgrena no bloga Lindas Virtuve. Punkts uz "i" būs gardais, izkusušais Holandes siers.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Kārtainie garneļu salāti glāzītē

Foto: DELFI

Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar tomātiem, gurķiem un pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.

Lasīt vairāk

'Panzanella' salāti ar tomātiem un kraukšķīgu maizi

Foto: Shutterstock

Vienkārši un dikti gardi – tomātu salāti ar dārzeņiem un kraukšķīgo čabatas (ciabatta) maizi. Salātus patīkami atsvaidzinās nedaudz pikantā mērce, kurai asumam pievienots sinepju pulveris (ja sinepju pulvera nav, var izmantot pavisam nedaudz stipru sinepju).

Lasīt vairāk

Pildīti šampinjoni kraukšķīgā bekonā

Foto: Shutterstock

Interesanta uzkoda ar grēcīgi gardo bekonu - lielie šampinjoni, kas sapildīti ar krēmsieru, bet pēc tam ievīstīti bekona šķēlītē. Baudi, kamēr uzkoda vēl silta, kopā ar kādu gardu dzērienu.

Lasīt vairāk

Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi

Foto: DELFI

Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.

Lasīt vairāk

Garneles alus kausā un kokteiļu mērce

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardās tīģergarneles ar paša gatavotu kokteiļu mērci – klasiska garšu kombinācija reizēm, kad ir vēlme našķoties ar ko ekskluzīvāku par čipsiem. Pasniedz garneles lielā alus kausā – tas ne tikai kalpos kā labs dekors, bet arī padarīs trauka padošanu ēdājiem ērtāku.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!