Foto: Shutterstock

Lielākie ezeri nu jau ir aizsaluši un vīri steidz doties regulārajās ziemas copēs. No tām tad arī mājās tiek pārnestas zivis – kuram lielāka līdaka, kuram daudz asaru. Bez šīm abām zivīm dažs labs pamanās noķert pa kādai raudai, bet cits lepojas ar zandartiem un ķīšiem. Kur tad likt lietā lielo zivju lērumu?

Visvienkāršākais veids, protams, ir visu savārīt gardā zupā. Makšķernieki zinās, lai zupa iegūtu vajadzīgo garšu, nevajag skopoties kā ar zivju daudzumu, tā kartupeļiem – bet katras zivju zupas slepenā recepte ir druska degvīna. Lielākos un mazākos asarus rūpīgi notīra ar zivju zvīņu rīvi vai kādu elektrisko zivju zvīņu tīrītāju, iesāla un tad apvārta olā un miltos, lai saceptu uz pannas.

Un kur nu bez zivju kotletēm! Mīksto un balto līdaku fileju var samalt kotlešu masā vai satapināt kopā tāpat, pildot, piemēram, ar sieru. Bet ziemā noķeramās zivis lieti noderēs arī tādās receptēs, kurās tiek izmantotas baltās zivs fileja. Strīpainie, tik labi pazīstamie asari pavisam smeķīgi būs kūpināti.

Lai garda zemledus makšķerēšanas sezona!

Zivju zupa ar papriku un tomātiem

Foto: Shutterstock

Kreptīga zivju zupa, ko pagatavot no makšķernieka mājās pārnestajām zivīm. Zemledus makšķerēšanas laikā jo īpaši labi garšos asari un līdakas. Bet garšai un krāsai klāt pielikti arī tomāti un paprika.

Lasīt vairāk

Zivs buljonzupa zvejnieku gaumē

Aromātiska un piesātināta, sildoša un neticami garšīga - tāda ir šī zivju zupa zvejnieku gaumē. Izvēlies zivi - raudu, līdaku, mencu vai jebkuru citu, sagatavo sezonas dārzeņus un izbaudi!

Lasīt vairāk

Cepts jūras asaris ar fenheli un ķirštomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī viegli īstenojamā recepte ir vēl viens atgādinājums tam, ka zivis var pagatavot ļoti dažādi un garšīgi. Šai receptei piemīt Vidusjūras noskaņa, ko piešķir pesto, ķirštomāti un olīvas, tāpēc tā lieliski piestāv šai sezonai, kad saules siltums mūs vēl pilnībā nelutina.

Lasīt vairāk

Zivju zupa ar fenheli un sarkanajām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšām bagāta sarkano pupiņu un mencas zupa, kurai pievienots Vidusjūras dārgums – fenhelis. Zupu pasniedz vēl karstu, liekot klāt smaržīgos pētersīļus.

Lasīt vairāk

Bagātīgs zivju sacepums angļu gaumē

Foto: Shutterstock

Zivju sacepums jeb "fish pie", kā to dēvē angļi, ir neatņemama britu virtuves sastāvdaļa. Un tas nemaz neizbrīna, jo tā bagātīgās garšas rudens-ziemas sezonu padara mājīgāku un siltāku.

Lasīt vairāk

Cepta pildīta līdaka

Foto: Shutterstock

Līdaka, kas pildīta ar zivs gaļu un baltmaizi garšos visai ģimenei un lieliski bagātinās jūsu svētku galdu.

Lasīt vairāk

Zandarta fileja ar sviesta-mārrutku mērci un jaunajiem dārzeņiem

Sviests lieliski sader ar mārrutkiem - maigais kopā ar stipro padara zivs garšu pilnīgu un aromātisku. Pasniedz kopā ar sautētiem dārzeņiem pēc savas gaumes, un tavs šķīvis būs krāsu un aromātu pilns. Recepti piedāvā Linda Telgrena, kulinārā bloga "LindasVirtuve.lv" autore.

Lasīt vairāk

Kokosa pienā sautēta zivs

Foto: Shutterstock

Zivs ar kokospienu vislabāk garšos ar rīsiem.

Lasīt vairāk

Zivju kotletes

Zivs kotletes pusdienu vai vakariņu reizei.

Lasīt vairāk

Zivju frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Garda zivju frikadeļu zupa.

Lasīt vairāk

Sīku zivtiņu zupa ar pienu

Foto: Shutterstock

Pusdienu maltītei - sīkas zivtiņas gardā mērcītē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!