Foto: Shutterstock

Gardā, trauslā kārtainās mīklas maizīte. Tik viegla un gaisīga, ideāla gan mutē kūstošām kūkām, gan sātīgiem gaļas pīrāgiem, vasarīgām plātsmaizēm ar ogām un augļiem, un vieglām dārzeņu uzkodām.

Mīklu vari samīcīt mājās, izmantojot mūsu ātrās kārtainās mīklas recepti, vai nopirkt gatavu veikalā. To var glabāt saldētavā visu vasaru un izmantot, kad iedvesma sauc.

Visātrāk pagatavojamā un neprātīgi gardā vasaras kūka ir tornīškūka. Tās saceptās plāksnītes var glabāt cepumu kārbā un kūku "sakraut", kad nāk no tirgus ar svaigām ogām un saldo krējumu.

Ātrā kārtainā mīkla

Foto: Shutterstock

Mājās ļoti viegli var pagatavot ātro kārtaino mīklu. Tās izmantošana ir līdzīga klasiskajai kārtainajai mīklai. Protams, ka veikalā var nopirkt kārtaino mīklu, bet reizēm ļoti noder vienkāršākais mājas variants. Ātrā kārtainā mīkla uzpūšas mazāk kā klasiskā kārtainā mīkla, jo tai nav izveidotas tik rūpīgas sviesta kārtiņas, bet tā joprojām ir kraukšķīga un trausla, un garda. Ja daļēji izmantosi cūku taukus, mīkla būs īpaši kraukšķīga. Gatavojot mīklu pēc šīs receptes, iegūsi 500 g mīklas.

Lasīt vairāk

Lauku stila siera kūka ar svaigām avenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Aveņu tornīškūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar mandelēm un vārīto krēmu

Jau labu laiku pa virtuālo vidi klejo daudz un dažādas receptes par kārtainās mīklas smalkmaizītēm, kas pildītas ar vārīto krēmu. Pilna mute siekalām? Jā, man arī. Tāpēc sapirkos visu nepieciešamo lai izmēģinātu savus spēkus šajā jomā.

Lasīt vairāk

Apgāztās zemeņu groziņkūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts vasaras gardums – kārtainās mīklas kūciņas, kuru vidū paslēpušās karamelizētas zemenes. Slēpjas tās gan līdz brīdim, kamēr tiek celtas galdā kopā ar kādu saldo krēmu vai saldējumu karstākās dienās.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar aprikozēm un marcipānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.

Lasīt vairāk

Bumbieru un kakao krēma pīrāgs

Pārsteidz un iepriecini ģimeni svētkos ar gardu saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu.

Lasīt vairāk

Pekanriekstu un šokolādes tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar karamelizētām vīģēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vīģes ir patīkams atklājums katram saldummīlim, turklāt karamelizētā versijā tās rada pavisam neparastu garšu kombināciju. Šajā receptē karamelizētās vīģes lieliski kontrastē ar grieķu jogurtu, kas šo saldo ēdienu padara svaigāku un varbūt pat pavasarīgāku.

Lasīt vairāk

Lielais mencas pīrāgs

Foto: Shutterstock

Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar papriku, kazas sieru un tomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām

Foto: Shutterstock

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām neparastā izpildījumā.

Lasīt vairāk

Karaliskais gaļas pīrāgs

Foto: Shutterstock

Gan ikdienišķām vakariņām, gan viesību galdam - bagātīgs karaliskais gaļas pīrāgs.

Lasīt vairāk

Sulīgs liellopa filejas velingtons kārtainajā mīklā

Foto: Shutterstock

Izsmalcināta svētku cepeša versija - sulīga liellopa gaļas fileja kārtainajā mīklā. Velingtons ir tradicionāls britu svētku ēdiens, bet ies pie dūšas arī tiem, kuriem neiztrūkstoši svētku mielasta atribūti ir cepetis un pīrādziņi - šīs ēdiens ļauj apvienot abus šos labumus, papildinot tos ar mūsu mentalitātei tik tuvajām sēnēm.

Lasīt vairāk

Ātrie hačapuri

Foto: Shutterstock

Gardi un mutē kūstoši siera pīrāgi - hačapuri, kurus piedāvājam pagatavot, izmantojot saldētu kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Brie siera sainīši ar alu

Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgi ar biezpienu, spinātiem un riekstiem

Veikalos nopērkamā gatavā kārtainā mīkla ir glābiņš steidzīgajām vai ne tik pieredzējušajām saimniecēm - vien jāizdomā, kādus pīrāgus vai smalkmaizītes vēlies pagatavot, atlaidini saldēto mīklu un ātri pagatavo, iepriecinot sevi un ģimeni ar svaigi ceptām maizītēm brīvdienu rītā vai uzņemot negaidītus viesus. Šoreiz - kārtainās mīklas pīrāgi ar biezpienu un spinātiem, kas būs laba ideja brokastīm kādā no tām dienām, kad šķiet, ka vairs nezini, ko pagatavot.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!