Foto: Shutterstock
Makaroni ir vienkāršs un demokrātisks ēdiens - ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju tos lieto uzturā ik nedēļu, bet, pieliekot nedaudz pūļu, vari iegūt patiešām restorāna cienīgu maltīti. Tādēļ, par godu Pasaules Pastas mēnesim, kurš, ak, kāda sagadīšanās, ir tieši oktobris, apkopojām krāsainas makaronu receptes.

Kopš padomju laikiem mēs esam ieraduši visus pastas veidus mīļi dēvēt par "makaroniem", bet tos tomēr būtu pareizāk saukt par pastu, jo ar vārdu "macaroni" tiek apzīmēti tikai viena veida "makaroni" – radziņa formā.

Laika gaitā ir izveidojušās katram ēdienam piemērotas formas un izmēra pastas. Gan to nosaukumi, gan arī pastu piedevas bieži vien ir īsteni itāliskas: tomāti, baziliks, siers, ķiploki, paprika vai čilī pipari, bet šis demokrātiskais produkts pieļauj nebeidzamas improvizācijas iespējas. Piedāvājam pāris idejas ierosmei.

Tagliatelle ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Itāļu kaneloni ar gaļu

Maltīte četrām personām 45 minūtēs.

Lasīt vairāk

Ravioli lazanja

Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.

Lasīt vairāk

Grieķu salāti ar pastu

Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar šprotēm

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršu un ātri pagatavojamo makaronu salātu recepti piedāvā restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Farfalle makaroni ar vistu un spinātiem

Meklē ideju neikdienišķākām, tomēr vienkāršām pusdienām vai vakariņām? Izmēģini šo!

Lasīt vairāk

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Foto: DELFI

Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!