Foto: Shutterstock

Kabači noteikti ir vieni no tiem dārzeņiem, kuru sezonu ir vērts gaidīt visu vasaru, un kad tā pienākusi – ķerties pie virtuves eksperimentiem, gatavojot ne tikai kabaču pankūkas dažādās variācijās, bet arī taisot gardus sacepumus vai vīriešu zaptes ziemai. Kamēr laiks mūs lutina, noteikti jāizmanto arī izdevība kabačus uzlikt uz grila vai pagatavot no tiem pildītas laiviņas.

Kraukšķīgās kabaču pankūkas ar dillēm

Foto: Shutterstock

Gardais vasaras dārzeņa – kabača – kārums. Sajauc sarīvētu kabaci ar mazliet olas, miltiem un garšaugiem, un rezultātā iegūsi ceptas, brīnumgardas pusdienas.

Lasīt vairāk

Kabaču laiviņas ar picas pildījumu

Foto: Shutterstock

Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.

Lasīt vairāk

Sāļā kabaču torte

Foto: mosfood

Sāļās kabaču minitortītes būs interesanta uzkoda svētku galdam vai neparastākas brokastis vai vakariņas ikdienā. Izmēģini! No norādītajiem daudzumiem sanāk divas kabaču tortītes, ņem vērā, ka pagatavošanai nepieciešamas divas bļodiņas.

Lasīt vairāk

Grilēti kabači

Foto: Shutterstock

Grilēti kabači - vēl viena ideja kabaču laikam - garda uzkoda piknikā pie ceptas gaļas.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Foto: Shutterstock

Kabači ar sēnēm - gardām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti

Foto: Shutterstock

Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).

Lasīt vairāk

Saldās kabaču pankūkas

Foto: Shutterstock

Gardas kabaču pankūkas ar karamelizētām maliņām. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Evulītes krājumiem.

Lasīt vairāk

Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu

Foto: Shutterstock

Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar dārzeņiem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Vēl viena recepte kabaču laikam - sacepums cepeškrāsnī ar Fetas sieru un citiem vasaras dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kārtainie kabaču salāti ar tomātiem un baziliku

Foto: DELFI

Ik gadu augustā pienāk tāds brīdis, kad šķiet - kabači ir it visur un to nekļūst mazāk, gluži pretēji - ar kabačiem ir gluži kā cīņā ar trīsgalvaino pūķi, nocērtot vienu galvu, izaug trīs vietā. Klasiska kombinācija ir kabači ar tomātiem, kurus sasautē pannā un pēc tam gardu muti noēd. Akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars piedāvā citu versiju šim salikumam - kārtainos kabaču salātus, kuri izcili garšo gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan vēlāk - kad atdzisuši.

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas ar sīpoliem

Foto: Shutterstock

Kabaci sarīvē (kamēr vēl pavisam svaigs ar mīkstu mizu - nemizo), pievieno līdzīgu daudzumu sīpolu (pēc gaumes, man patīk tā pa skarbo; piemēram, 0.5 kg kabacis, 0.4-0.5 kg sīpols), olas un milti - uz aci, līdz izskatās, ka masa nejuks uz pannas, garšvielas.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas ar sieru

Foto: Shutterstock

Gardas kabaču pankūkas ar sieru vai arī sacepums cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!