Lai Koka Kaza, kura pēc ķīniešu horoskopa nākamgad būs galvenais dzīvnieks, jaunajā gadā būtu īpaši labvēlīga, tā ir īpaši jāiepriecina, uzskata ezotēriķi.
Koka Kaza ir visai pieticīgs dzīvnieks, tāpēc sagaidot jauno gadu, nav nepieciešams mirdzēt briljanta spožumā. Arī galdu šogad vari klāt pieticīgāk – dabīgie materiāli un īpaši koks ir atslēgvārds, jo tieši šis materiāls šogad sola veiksmi. Vari izmantot koka salvešu gredzenus vai izveidot dekoratīvu galda kompozīciju no koku zariem.
Kaza mīl vienkāršību, tomēr tai jābūt izmeklētai, rūpīgi pārdomātai un gaumīgai. Šim nolūkam noderēs dabiska materiāla galdauts, ar rokām izšūtas salvetes, keramikas vai dabas materiālu trauki, piemēram, pinumi vai koka bļodiņas. Kaza priecāsies, ja galda noformēšanai tiks izmantoti arī diedzēti asniņi un citi zaļumi.
Lai iemantotu šī gada "saimnieces" labvēlību, ķīnieši, sagaidot jauno gadu, uz galda liek divas bļodas – viena no tām tiek piepildīta ar sasmalcinātu sienu, otra – ar ūdeni. Uz siena bieži vien tiek likta no sarkanas krāsas kokvilnas diegiem savīta dekoratīva aukliņa, kas ir simbolisks veltījums gada svētajam dzīvniekam.
Sēžoties pie svētku galda, izvēlies tērpu zilā vai zaļā krāsā. Šajās krāsās varat tērpties gan sagaidot jauno gadu pēc ķīniešu kalendāra, gan visa gada garumā – tas palīdzēs piesaistīt labvēlīgas enerģijas.
Protams, neaizmirsti par zilās un zaļās krāsas toņiem arī svētku galda klājumā. Vari izmantot visu šo toņu paleti - sākot no maigas tirkīza krāsas, līdz pat smargdzaļajai.
Vienkāršība ir atslēgas vārds arī ēdienu izvēlē. Kazai ir ļoti konservatīva kulinārā gaume, tādēļ eksotiskas jūras veltes nebūs īsti vietā. Veiksmīgam Kazas gada sākumam labākā izvēle ir siers, lauku labumi, kazas piens un ābolu pīrāgs vai kūka, iesaka ķīniešu horoskopu pazinēji. Ieteicams, lai, sagaidot jauno gadu, mājā vējotu patīkami svaigi ceptas maizes, pīrādziņu un sandalkoka aromāti.
Tā kā kaza ir "veģetāriete", tad šogad svētkos galdā jāceļ lielākoties dārzeņu ēdieni, augļi, dīgsti un, protams, dažnedažādi svaigie salāti – jo vairāk, jo labāk. Baudāmo sieru, pīrādziņu, cepešu un citu ēdienu pagatavošanā ieteicams bagātīgi izmantot garšaugus un aromātiskas zālītes.
Iecienīts kaziņas kārums ir auzas, tādēļ uz svētku galda iederēsies auzu cepumi un citi kārumi, kuru pagatavošanai izmantotas grauzdētas auzu pārslas.
Ņem vērā - kaza nemīl alkoholu! Ja vēlies iegūt ragainās spītnieces labvēlību, labāk izvairies Kazas gadu sākt ar ierasto šampanieti. Tā vietā aizstāj alkoholiskos dzērienus ar spirdzinošiem augļu sulu kokteiļiem vai dzirkstošiem gāzētajiem dzērieniem