Foto: Shutterstock

Kabači, baklažāni un pipari var kalpot par burvīgām laiviņām un kausiņiem dažādiem pildījumiem. Tie var būt gan ar gaļu, gan veģetāri, atbilstoši katra ēdāji ieskatiem.

Tie var būt askētiski, pievienojot tikai dažus spēcīgus garšas elementus, piemēram, sīpolus un ķiplokus. Tie var būt arī ļoti bagātīgi, jaukti ar rīsiem, pupām, griķiem, neliela izmēra pastu (makaroniem), pat ar maizes drupačām. Šo dārzeņu garša lieliski saderas un veido vasarīgu garšas buķeti gandrīz ar jebkuru pildījumu. Patiesībā, tu vari ielūkoties savā ledusskapī un iepildīt šajos dārzeņos jebko, kas aizķēries plauktos un īsti vairs neatrod pielietojumu.

Bet, tiem, kas vēlas pārbaudītas garšas buķetes, piedāvājam 10 burvīgas Tasty pavārgrāmatas pildītu kabaču, baklažānu un paprikas receptes.

Pildīti cukīni ar tomātiem, fetas sieru un maizes drupačām

Foto: Delfi Foto

Ļoti gardi pildīti cukīni jeb jaunie kabacīši, viegla un ātri pagatavojama uzkoda dienas vidū. Drupačām var izmantot vai nu baltmaizi, vai rupjmaizi.

Lasīt vairāk

Kabaču laiviņas ar picas pildījumu

Foto: Shutterstock

Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Delfi Foto

Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti pildīti baklažāni ar spinātiem un čorizo

Foto: Shutterstock

Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Pildītas paprikas Itālijas lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska, garda Vidusjūras stila siltā uzkoda, pildīta ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un olīvām. Olīvu vietā tu vari izmantot arī anšovus vai kaperus.

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem

Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Kabači ar sulīgu gaļas un dārzeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Kabači ar gaļas un dārzeņu pildījumu - gardas pusdienas bez lielas noņemšanās pa virtuvi.

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar pupām, papriku un sieru

Foto: Delfi Foto

Ātri un viegli pagatavojama dārzeņu uzkoda. Pupas dod sātu un brīnišķīgi aizvieto ierasto gaļu pildītiem cukīni vai kabačiem.

Lasīt vairāk

Tomātos sautētas ar malto gaļu pildītas kabaču ripas

Foto: Shutterstock

Kabaču ripas ar maltu gaļu gardai un sātīgai maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!