Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lai nebūtu lieki jālauza galva par to, ko pagatavot vakariņām, esam sagatavojuši trīs variācijas ap vakara ēdienkarti, kurā iekļauti pirmie ēdieni, pamatēdieni un deserti. Padomājām arī par to, lai starp receptēm būtu arī tādi ēdieni, kuros ir sezonas aktuālie produkti. Tiesa, šīs receptes noderēs tām reizēm, kad pulkstenis nediktē savus noteikumus un gatavošanas procesam var atvēlēt vairāk laika.

1. variants:

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem


Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas karbonādes ar sviesta ķirbi, valriekstiem un salviju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.

Lasīt vairāk

Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru


Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.

Lasīt vairāk

2. variants:

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām


Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Pildītas paprikas Itālijas lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Aromātiska, garda Vidusjūras stila siltā uzkoda, pildīta ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un olīvām. Olīvu vietā tu vari izmantot arī anšovus vai kaperus.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu

Foto: DELFI


Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!

Lasīt vairāk

3. variants:

Puravu zupa ar vistas stilbiņiem


Fantastiski smaržīgā puravu zupas recepte saglabājusies no Viduslaikiem, ko raksturo pievienotās garšvielas - safrāns, kanēlis, muskatrieksta ziedi, krustnagliņas un ingvers. Zupai, protams, netika pievienoti kartupeļi, jo tajā laikā Eiropa kartupeļus vēl nepazina. Ja vēlies, tu vari zupu papildināt arī ar kartupeļiem. Zupai ir ļoti patīkama, svaiga garša, un ingvers kombinācijā ar pipariem tai piešķir nelielu asumiņu.

Lasīt vairāk

Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem


Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu, uzskata restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis, iesakot silto kvinojas salātu recepti.

Lasīt vairāk

Lauku stila groziņi ar rabarberiem un zemenēm

Foto: Shutterstock


Dobēs lapo rabarberi, nobriedušas pirmās zemenes un var izcept gardos lauku stila groziņus ar rabarberu un zemeņu pildījumu. Visērtāk groziņus veidot un pildīt uzreiz uz cepamplāts, lai tie vairs nebūtu jācilā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!