Foto: DELFI
Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta otrās kārtas ietvaros 20.oktobrī restorāna "Piramīda" telpās lūgtie viesi, atbalstītāji un preses pārstāvji varēja vērot labāko Latvijas restorānu šefpavāru meistarklasi.

Restorāna "Piramīda" mājīgās un gaišās, cēlo orhideju ieskautās, telpas radīja pareizo noskaņu, lai, fonā skanot relaksējošai mūzika, varētu nesteidzīgi baudīt pavāru radīto šovu, vienlaikus priecajoties par lietus lāšu rotaļu uz loga rūtīm.

Saieta otrās kārtas ietvaros savu meistarību, vienā ēdienā savienojot griķu medu un "Lielvārdes" alu, rādīja restorāna "Piramīda" šefpavārs Skots Kenedijs, restorāna "Bergs" šefpavārs Nauris Jakuško, restorāna "Bar & Grill 36. line" šefpavārs Lauris Aleksejevs, restorāna "Look" – šefpavārs Kārlis Mugins, restorāna "Key to Riga" šefpavāre Gunita Rolova, restorāns "K.I.D.*" šefpavārs Kristaps Sīlis, restorān "Illu Zion" šefpavārs Edurds Haritonovs, "Fabrikas restorāns" šefpavāre Aiga Zvejniece un restorāna "32. augusts" – desertu meistare Dace Tomsone.

Klātesošie tika priecēti gan ar neparastām tekstūrām, piemēram, šķidrajā slāpeklī gatavotu saldējumu, gan izdomas bagātiem ēdienu pasniegšanas veidiem un noformējumu - ēdamas bija pat krāšņās puķes, kas rotāja vairāku pavāru meistardarbus.

Meistarklases gaitā "Fabrikas restorāna" šefpavāre Aiga Zvejniece mums atgādināja, ka, izrādās, 20. oktobris ir Starptautiskā Šefpavāru diena. Šis paziņojums izsauca aplausu vētru, kura bija pelnīti veltīta mūsu šīs dienas varoņiem.

Pasākums, kā ierasts, noslēdzās ar atbalstītāju un mediju pārstāvju simpātiju balvu piešķiršanu šefpavāriem. Izskanēja vidoklis, ka šoreiz izdarīt izvēli esot bijis īpaši grūti, jo dalībnieki tiešām pārsteidza ar savu fantāzijas lidojumu.

Tie, kam nebija lemts visus gardos ēdienus baudīt pasākuma ietvaros, nebēdājiet, jo sākot no 20. oktobra līdz pat 2015.gada 15.martam tos būs iespējams nogaršot katra šefpavāra pārstāvētā restorāna ēdienkartē.

Fotoreportāža: Latvijas restorānu šefpavāru meistarklase Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta otrās kārtas ietvaros.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!