Foto: Shutterstock
Lai arī svaigi spiestas sulas ir lielisks enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots, Latvijā viens iedzīvotājs vidēji gadā patērē tikai 9,7 litrus sulas, liecina statistika. Lai noskaidrotu, cik daudz un cik ātri iespējams dzert sulas, šo sestdien, 12. aprīlī, "Lido" atpūtas centrā Rīgā notiks pirmais sulu dzeršanas čempionāts Latvijā, kura laikā tiks noskaidroti Latvijas ātrākie sulu dzērēji individuālajā un ģimeņu disciplīnā. Tāpat ikviens varēs izpildīt testu un noskaidrot, tieši kura sula viņa organismam ir vispiemērotākā, portālam "Tasty.lv" vēsta pasākuma rīkotāji.

Čempionāta laiks nav izvēlēts nejauši - aprīlis Latvijā jau izsenis tiek saukts par sulu mēnesi, jo tieši tagad mostas daba un maltītes iespējams bagātināt ar veselīgajām bērzu un kļavu sulām. Tomēr uztura speciālisti aicina atcerēties un iekļaut svaigi spiestās sulas ikdienas ēdienkartē arī citos mēnešos, jo tās satur 95% cilvēka organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu.

"Lido sulīgais čempionāts" sestdien no plkst. 14.00 līdz 16.00. Ikviens interesents ir aicināts pārbaudīt savu meistarību un veiklību ne tikai svaigi spiesto sulu dzeršanā, bet arī to pagatavošanā. Sacensībām pieteikties iespējams līdz 11.aprīlim "Lido" lapā portālā "Draugiem.lv". www.draugiem.lv/lido.

Pasākuma dalībnieki, aizpildot īpašu testu, varēs noskaidrot, no kādiem augļiem, ogām un dārzeņiem pagatavotas sulas ir vispiemērotākās tieši viņam, kā arī degustēt dažādus veselīgus dzērienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!