Foto: PantherMedia/Scanpix

Noslēdzies Tasty.lv un garšvielu zīmola Santa Maria rīkotais konkurss, kurā aicinājām lasītājus pārbaudīt savas zināšanas par Santa Maria garšvielām, atbildot pareizi uz pieciem jautājumiem, lai laimētu patiesi aromātisku un piparotu dāvanu garšu dažādošanai!

Kopumā konkursā startēja 415 Tasty.lv lasītāji, uz visiem pieciem jautājumiem pareizi atbildēja 293, tādēļ, kā ierasts, uzvarētāju nācās noteikt izlozes kārtībā. Un veiksmīgākais šodien izrādījās Māris Z. (mariz****@gmail), apsveicam! Informācija par balvas saņemšanu nosūtīta uz konkursam reģistrēto e-pasta adresi.

Kā solīts, konkursa uzvarētājam sarūpēts īsts Santa Maria dāvanu maiss - 10 dažādas garšvielas un to kombinācijas ērtās dzirnaviņās, lai savām ikdienas maltītēm varētu piešķirt vēl vairāk garšas ar svaigi maltām garšvielām!

Konkursa jautājumi un pareizās atbildes:

1.Lai izmērītu garšvielu daudzumu, garšvielas var malt, nenoņemot dzirnaviņu vāciņu. Cik daudz garšvielu ietilpst Santa Maria dzirnaviņu vāciņā? 1 tējkarote.

2. Lieliski sabalansēts maisījums no kadiķogām, garšaugiem un sēnēm. Garšas perfekti saderēs ar medījumu, liellopu un cūkgaļu, sautējumiem un zupām. Kā sauc šo Santa Maria garšvielu maisījumu? Skandināvu meža izlase.

3. Kā sauc garšaugu, kura svaigās, ar vitamīniem bagātās lapas, ko plaši izmanto kulinārijā, pazīstamas ar nosaukumu kinza? Koriandrs.

4. Kurās trīs valstīs atrodas Santa Maria produktu ražotnes? Zviedrijā, Igaunijā, Apvienotajā Karalistē.

5. Kuru no šiem Santa Maria garšvielu maisījumiem dēvē par Tajiešu garšvielu maisījumu, kas piešķir gaļai kokosa, koriandra un ingvera garšas niansi un austrumu aromātu? Piedeva vistas gaļai – dzeltenais karijs.

Balva uzvarētājam - svaigi maltas garšvielas katru dienu!

Santa Maria garšvielas šodien ir atrodamas ikvienas sevi cienošas saimnieces virtuvē. Tās liecina par kvalitāti, uzmanību un mīlestību pret savu ģimeni, māju un ēdienu. Augstas kvalitātes garšvielas ir ārkārtīgi nozīmīga sastāvdaļa patiesi veselīga un kvalitatīva ēdiena pagatavošanā. Tāpēc īpaši jāpievērš uzmanība ikviena produkta, arī garšvielu, svaigumam, izcelsmei un pirmapstrādes veidam.

Lai iepriecinātu savus uzticīgākos pircējus un gardēžus, Santa Maria piedāvā jaunus produktus - ekskluzīvas garšvielu dzirnaviņas, kas ir izcila labāko garšvielu izlase. Jaunās dzirnaviņas ir pildītas ar vislabākajām garšvielām. Kārdinoši smaržojoši dārza garšaugi, aromātiski Keralas melnie pipari no Indijas un pikantais čili no Ņūmeksikas – lūk, tikai daži vilinoši piemēri. Dabiskais akmens sāls ar maigi sāļo garšu kalpo šai izlasei kā izcila noslēdzošā nots.

Gaistošās ēteriskās eļļas un aromātvielas ir stiprākas un intensīvākas, ja garšvielas un garšaugi tiek sasmalcināti tieši pirms to pievienošanas ēdienam. Tādējādi, lietojot garšvielu dzirnaviņas un samaļot garšvielas tieši uz ēdiena, maltīte būs izcili aromātiska un garšīga.

Garšvielu maisījumi ir radīti sadarbībā ar labākajiem Skandināvijas šefpavāriem, kuri ir ieguldījuši visu savu darba pieredzi un zināšanas produktu radīšanas procesā. Lietotājam nav jālauza galva par to, kādās attiecībās garšvielas sajaukt. Tās jau ir perfekti sabalansētas!

Lai izmērītu garšvielu daudzumu, garšvielas var malt, nenoņemot dzirnaviņu vāciņu. Vāciņā ietilpst tieši viena tējkarote garšvielu. Unikālie maisījumi, kas ir dzirnaviņās, nav neviena cita veida Santa Maria iepakojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!