Foto: DELFI

Otrdien, 18.novembrī, Esplanādē raitā plūsmā, dāvājot 11,5 tūkstošus gabaliņu, Latvijas Dižtorte tika sadalīta Latvijas dzimšanas dienas svinētājiem gandrīz četrās stundās, portālam "Tasty.lv" vēsta projekta rīkotāji.

Rindā pēc Latvijas Dižtortes ļaudis sāka pulcēties jau stundu pirms oficiālā sākuma. Plkst. 17.00, kad Dižtorte tika atklāta un atrādīta klātesošajiem, cilvēku masas bija mērāmas vairākos tūkstošos, kur rindu gali sniedzās pat uz Brīvības ielas abām pusēm. Cilvēku nemiers bija vērojams tikai pašā sākumā, jo pēc pirmo Dižtortes gabaliņu izdalīšanas, cilvēki pēc blakus esošā ekrāna nojauta, ka tortes izmēri tik tiešam ir iespaidīgi un pietiks daudziem.

Jau vēstīts, ka Latvijas Dižtortes gatavošanās process aizsākās jau vairākas dienas pirms pašām svinībām, jo tik liela apmēra torte Latvijā tika veidota pirmo reizi. 132 smilšu kūkas pamatņu cepšana aizsākās jau pagājušajā nedēļas nogalē un uz vietas tās tika stiprinātas kopā, lai izveidotu gandrīz 38 kvadrātmetru lielu tortes laukumu. Šādu izaicinājumu ceptuves "Drusti" konditori ir uzņēmušies pirmo reizi.

Latvijas Dižtortes apmēri sniedza apmēram 1,2 tonnu svaru, kas ir līdz šim lielākā zināmā izceptā torte Latvijā. Šī bija siera – aveņu kūka, kuras pagatavošanai tika izmantots 87 kilogrami baltās šokolādes, 140 kilogramu aveņu, 105 kilogrami putukrējuma, 85 kilogrami skābā krējuma, 83 kilogrami miltu, 68 kilogrami ūdens, vairāk nekā 60 kilogrami olu, 40 kilogrami margarīna, 27 kilogrami iebiezinātā piena un citi produkti. Kā gaumīga pēcgarša Dižtortei bija pārklāts aveņu pārklājums Latvijas kontūras veidolā, tā sveicot valsti tās dzimšanas dienā.

Pasākuma oficiālā vadīšana bija uzticēta tautā iemīļotajam un atraktīvajam aktierim Mārtiņam Eglienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!