Foto: Shutterstock
Tagad, kad vasara ir pilnā plaukumā un pieejami ir garšīgi dārzeņi, kas audzēti tepat, tie jātver un jāgatavo maltītēs, kamēr vien ir tāda iespēja. Viens no interesantākajiem un jaukākajiem veidiem, kā dārzeņus pasniegt – sagriezt tos smalkās strēmelītēs. Kā veikli to izdarīt?

Triks ir pavisam vienkāršs, un nav nepieciešami dārgi vai vietu aizņemoši griezēji. Ar tiem, protams, dārzeņus vari sagriezt visdažādākajos šķēlīšu biezumos un platumos, bet vienkāršākais un veiklākais paņēmiens – žuljena mizotājs. Ar to ātri un vienkārši vari pagatavot cukīni nūdeles. Lai nebūtu tālu jāmeklē, esam atraduši mizotāju šeit. Ar to, tāpat kā jebkuru citu mizotāju, "nomizo" strēmelītes no gatavojamā dārzeņa, un viss!

Cukīni nūdeles vari ēst svaigas salātos, nedaudz pasautēt uz pannas sviestā vai olīveļļā, kopā ar saspiestu ķiploku un garšvielām. Kā arī – blanšēt ūdenī. Saber šķīvī kopā ar vasaras lapu salātiem, ķirštomātiem un citiem labumiem, pieber drusciņu riekstu, un salāti gatavi.

Dārzeņu nūdeles vari pagatavot teju no visiem kārotajiem dārzeņiem – burkāniem, cukīni, kabačiem, bietēm, baltajiem redīsiem, saldajiem kartupeļiem, kolrābjiem. Ar mizotāju žuljēnam veikli vari izmantot arī ziedkāpostu vai brokoļu kātiņus, ja tie palikuši no gatavošanas – no šīs dārzeņu daļas sanāks skaistas, mazas nūdelītes, kuras pievienot salātiem.

Bet, lai iemānītu dārzeņus ēdienkartē tiem, kuri tos it nemaz nekāro, nūdeles būs labs palīgs – pievieno burkāna strēmeles vai cukīni spageti makaronos. Cukīni nūdeles tik lieliski saplūst ar izvārīto spageti, bet kāda garda mērce vēl vairāk papildinās maltīti.

Ļaujies dārzeņu vasarai kopā ar Tasty.lv, un pagatavo arī kādu citu recepti!

Kāpostu-burkānu plācenīši

Foto: Shutterstock

Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamie gurķu un arbūza salāti

Foto: Shutterstock

Divi vasaras produkti vienā šķīvī – svaiga gurķa un sulīga arbūza salāti. Papildināti ar sāļo fetas sieru un nedaudz garšaugiem, tie būs perfekta pusdienu maltīte steidzīgajiem.

Lasīt vairāk

Rukolas salāti ar apelsīniem un mandeļu skaidiņām

Foto: Shutterstock

Viegli, aromātiski salāti, kuriem nelielu saldumu piešķir apelsīns. Lieliski saderas ar dažādām zivīm un jūras veltēm. Var pasniegt arī kā uzkodu ar grauzdētu maizi un vistas aknu pastēti.

Lasīt vairāk

Cukīni salmiņi mīklas panējumā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!

Lasīt vairāk

Apcepti baklažāni un cukīni ar lazdu riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgi siltie salāti ar cukīni un baklažāniem, kas fantastiski garšo kopā ar bezpiedevu jogurta mērci. Kraukšķīgumu maltītei piešķirs lazdu rieksti. Pats jaukākais – šo maltīti vari baudīt gan siltu, gan aukstu.

Lasīt vairāk

Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem

Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!