Foto: Shutterstock
Klāt rudens ražas laiks un vēl pirms pirmajām nopietnajām salnām jāsteidz vākt rudens labumi. Smiltsērkšķis ir viens no mūsu reģiona viskoncentrētākajiem C vitamīna avotiem, tādēļ to svarīgi saglabāt aukstajiem ziemas mēnešiem, kad organismam vajadzīga palīdzīga cīņā ar vīrusiem un saaukstēšanos. Visvienkāršākais veids ir smiltsērkšķu saldēšana, bet kā to izdarīt pareizi?

Sākumā ogas ir rūpīgi jānomazgā, tās nožāvējot uz pietiekami lielas paplātes, uz kuras ogas izklāj vienmērīgā slānī. Pēc tam odziņas sapilda plastmasas trauciņos vai īpašajos saldēšanai domātajos plastmasas maisiņos. Saldētavai jābūt noregulētai vismaz uz mīnus 15 grādu režīmu, lai ogas uzreiz pēc ielikšanas tajā ātri sasaltu.

Ja pēc izņemšanas no saldētavas un atlaidināšanas nolemsi gatavot biezsulu, ogas vairs nebūs jāblanšē – tās būs gana mīkstas, lai varētu izberzt caur sietiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!