Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami, ērti pasniedzami, kārdinoši un gardi, bezgalīgi dažādo garšu vrapi. To sagatavošanai var izmantot visu to, ko citādi uz maizītes ir grūti uzgriezt vai uzlikt. Pareizi satīts vraps visu satur kopā un neļauj izkrist nevienai salātlapiņai. Kā tad pareizi jātin vraps?

Vispirms lavašs vai tortiljas jāsasilda vai nu uz pannas, vai mikroviļņu krāsnī. Pietiks ar 1015 sekundēm. Kad ietinamā maizīte silta, ar to ir viegli manipulēt un to var cieši satīt.

Lielo lavaša plāksni apsmērē ar kādu krēmīgu mērci, malas atstājot brīvas, pa virsu liek pildījumu un satin ciešu rullīti. Tukšos galus nogriež nost un pārējo lavaša ruleti sagriež vēlamā izmēra gabaliņos.

Nedaudz savādāk satin mazākās tortiljas. Tām pildījumu liek pašā centrā un brīvās malas atstāj samērā lielas. Bet tāpat kā lielajam lavašam, vispirms uzsmērē mērci, pēc tam liek pildījumu. Izšķir divus satīšanas veidus noslēgto tinumu, no vienas tortiljas iegūstot divus vrapus, un atvērto tūtas veida tinumu, iegūstot vienu lielu vrapu.

Noslēgto tinumu tin šādi: uz siltas tortiljas liek pildījumu, pārloka pildījumam pāri apakšējo un augšējo malu, pagriež tortilju par 90 grādiem un pārlokot apakšējo malu gandrīz līdz pusei pāri, to ietin, satinot tortilju ciešā vrapā. Slīpi pārgriež uz pusēm un pasniedz.

Atvērto tinumu tin šādi: uz siltas tortiljas liek pildījumu, pārloka pildījumam pāri apakšējo malu, pēc tam pārloka sānu malas un pasniedz.

Noskaties video, cik tas ir vienkārši!

Laša un vārītas olas vraps

Foto: Shutterstock

Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.

Lasīt vairāk

Vrapi ar pīles fileju un dārzeņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.

Lasīt vairāk

Video: Gardais vraps ar vistas fileju

Vrapi ar vistas fileju un dārzeņiem ir kārtējā lieliskā Mušmiru ielas iemītnieku recepte. Vrapu var uzskatīt par universālu ēdienu - tā ir gan uzkoda, gan pamatēdiens, turklāt tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Un pildījuma sastavdaļas vari variēt pēc sirds patikas.

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Asie lavaša uzkodu rullīši ar tunci

Foto: mosfood

Sajauc tunci ar majonēzi, mārrutkiem un sīki sagrieztu sīpolu.

Lasīt vairāk

Ātrie banānu rullīši ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams deserts, kurā banānu maigā garša patīkami savienojas ar vārīta iebiezinātā piena krēmīgo tekstūru. Lieliska ideja gan bērnu, gan pieaugušo ballītei.

Lasīt vairāk

Lavaša rullīši ar vistu, dārzeņiem un kūpinātu sieru

Foto: DELFI.lt

Vistas stilbiņus un brokoļus novāra. Brokoļus sadala nelielās rozetītēs, vistas gaļu saplucina.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!