Foto: Shutterstock
3. februārī aprit 200 gadi, kopš Šveicē tika dibināta pirmās rūpnieciskā siera ražošanas fabrika. Ir ziņas, ka šveicieši ar sieru apgādāja pat Romas laika leģionārus. Lai nu kā, bet pirmā lielā piena pārstrādes rūpnīca tika atvērta Bernē jau tālajā 1815. gadā. Lai godam nosvinētu šo garšīgo notikumu, sāc gatavoties jau šodien, izvēloties, kuru no piecām siera kūkām pagatavot.

Banānu - siera kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix
Garda banānu - siera kūka bez cepšanas.

Lasīt vairāk

Karameļu siera kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix
Karameļu siera kūka - pāri nepaliks ne gabaliņš.

Lasīt vairāk

Bagātīga šokolādes siera kūka

Bagātīga un neizsakāmi garda šokolādes siera kūka - kā radīta, lai ar to saldinātu lietainos rudens vakarus. Sviesta cepumu un tumšās šokolādes pamatni kombinācijā ar baltās šokolādes un krēmsieru pildījumu vienkārši nav iespējams ignorēt.

Lasīt vairāk

Siera citronkūka

Foto: Shutterstock
Siera - citrona kūka gardam našķim pie tējas.

Lasīt vairāk

Mango - siera kūka

Foto: Shutterstock
Īpašām viesībām gatavo karalisko mango - siera kūku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!