Foto: Shutterstock
Taisīt sviestu ir ļoti vienkārši, ir tikai vajadzīgs auksts, trekns saldais krējums, lai gan vari izmēģināt uztaisīt sviestu arī no skāba krējuma. Tava sviestmaize garšos pavisam savādāk ar pašas taisīto sviestu, kuru tu vari sajaukt arī ar dažādiem garšaugiem, ķiplokiem, tomātiem, jūras sāli un iegūt visdažādākos sviestus.

Ielej blenderī aukstu krējumu. Noteikti uzliec vāciņu un tikai tad ieslēdz motoru. Apmēram pēc piecām minūtēm vai nedaudz vairāk krējums sāks dalīties sviestā un paniņās. Kad tas sāk notikt, izslēdz blenderi un ļauj sviestam pastāvēt kādas divas minūtes. Šajās minūtēs sviests uzpeldēs uz augšu. Tad nolej paniņas citā traukā un ar karoti vai lāpstiņu izspaidi sviestu, lai pēc iespējas labāk atdalītos paniņas.

Varētu teikt, ka sviests ir gatavs, bet, ja vēlies, lai sviests stāvētu svaigs ilgāk par divām dienām, tad tas ir jāmazgā. Uzlej uz sviesta ledus aukstu ūdeni un ieslēdz blenderi uz 30 sekundēm. Nolej skalojamo ūdeni un izspaidi pēdējās paniņu pilītes. Sviests gatavs. To var lietot bez piedevām vai aromatizēt ar kādu iemīļotu garšaugu.

Noskaties video, kā var uztaisīt nelielu daudzumu sviesta bez blendera, izmantojot tikai burciņu. Ieguvums ir tas, ka neliels daudzums sviesta nav jāmazgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!