Ja tev pēc līgošanas ir palicis pāri alus, tu vari to izmantot gardu vakariņu pagatavošanai. Alū var lēni sutināt gaļu cepeškrāsnī. Gaļa kļūs īpaši smaržīga un mīksta. Alu var izmantot mīklas pagatavošanai zivju, sīpola gredzenu vai vistas gabaliņu cepšanai eļļā. No alus var mīcīt arī gaļas pīrāgu mīklu, cept siera cepumiņus un sajaukt mīklu bumbieru cepšanai uz pannas, iegūstot gardas bumbieru pankūciņas.
Sautēta liellopa gaļa alus mērcē
Sutināta liellopa gaļa alus mērcē ir bagātīgs, sātīgs un sildošs pusdienu ēdiens. To var pasniegt ar salātiem un kartupeļiem. Galveno darbu padarīs lēna uguns un laiks. Šī ēdiena garšas buķeti veido alus, sinepes un maize. Alu vajadzētu izvēlēties pēc iespējas mazāk stipru, bet sinepes vari lietot, kādas labāk garšo. Es ieteiktu franču sinepes, tām ir patīkams skābums, kas labi saderēsies ar alu. Ja izmantosi rupjmaizi, mērce būs košāka, baltmaize to padarīs mīkstāku, maigāku.
Vistas gabaliņi alus apvalkā
Vistas gabaliņi alus apvalkā taukvāres katlā - maltīte gatava 15 minūtēs.
Lēni sutināta liellopu gaļa ar klimpām
Šim ēdienam vispiemērotākais būs liellopa šķiņķis, kura pagatavošanai ir nepieciešams laiks un arī šķidrums. Šķiņķi sagriež kumosa lieluma gabaliņos un sutina alū 2,5 - 3 stundas. Kā piedevu tam gatavo nieru tauku klimpas. Tev tas izklausās pārāk traki? Bet tās ir ļoti garšīgas.
Kraukšķīgā alus mīklā panēta zivs ar ceptiem kartupeļiem
Perfektam nedēļas sākumam jaunu sparu un kārdinošu noskaņu radīs recepte ar slaveno angļu fish and chips ēdienu. Protams, šis nav ēdiens, ko var atļauties ēst katru dienu, taču lietainā pirmdienā, tā, iespējams, būs labākā izvēle sevis palutināšanai, turklāt pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā tas varētu sākotnēji šķist.
Brie siera sainīši ar alu
Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.
Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru
Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.
Cūkgaļas sautējums ar beļģu alu
Izcilais beļģu pavārs Mičs Holdenhofs piedāvā recepti, kurā tiek izmantots visā pasaulē iecienītais beļģu alus.
Pīles cepetis ar alu un āboliem poļu gaumē
Īpaši mīksta un sulīga pīle poļu gaumē, pagatavota ar alu un āboliem.
Sīpolu gredzeni alus panējumā
Izrādās, fritētus sīpolu gredzenus var itin viegli pagatavot arī mājas apstākļos, nesteidzoties uz tuvāko ātrās ēdināšanas iestādi pēc kārotā. Pāris vienkāršas sastāvdaļas un veiklas rokas, un kārotā uzkoda būs gatava!
Pīrādziņu mīkla ar alu
Pīrādziņu mīkla ar alu derēs gan gaļas gan saldajiem pīrāgiem.
Siera cepumi ar alu
Vienkārši pagatavojami siera cepumi ar alu.
Bumbieri alus mīklā
Gardam desertam - pannā cepti bumbieri alus mīklā.