Foto: Shutterstock

Ja tev pēc līgošanas ir palicis pāri alus, tu vari to izmantot gardu vakariņu pagatavošanai. Alū var lēni sutināt gaļu cepeškrāsnī. Gaļa kļūs īpaši smaržīga un mīksta. Alu var izmantot mīklas pagatavošanai zivju, sīpola gredzenu vai vistas gabaliņu cepšanai eļļā. No alus var mīcīt arī gaļas pīrāgu mīklu, cept siera cepumiņus un sajaukt mīklu bumbieru cepšanai uz pannas, iegūstot gardas bumbieru pankūciņas.

Sautēta liellopa gaļa alus mērcē

Foto: Shutterstock

Sutināta liellopa gaļa alus mērcē ir bagātīgs, sātīgs un sildošs pusdienu ēdiens. To var pasniegt ar salātiem un kartupeļiem. Galveno darbu padarīs lēna uguns un laiks. Šī ēdiena garšas buķeti veido alus, sinepes un maize. Alu vajadzētu izvēlēties pēc iespējas mazāk stipru, bet sinepes vari lietot, kādas labāk garšo. Es ieteiktu franču sinepes, tām ir patīkams skābums, kas labi saderēsies ar alu. Ja izmantosi rupjmaizi, mērce būs košāka, baltmaize to padarīs mīkstāku, maigāku.

Lasīt vairāk

Vistas gabaliņi alus apvalkā

Foto: Shutterstock

Vistas gabaliņi alus apvalkā taukvāres katlā - maltīte gatava 15 minūtēs.

Lasīt vairāk

Lēni sutināta liellopu gaļa ar klimpām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šim ēdienam vispiemērotākais būs liellopa šķiņķis, kura pagatavošanai ir nepieciešams laiks un arī šķidrums. Šķiņķi sagriež kumosa lieluma gabaliņos un sutina alū 2,5 - 3 stundas. Kā piedevu tam gatavo nieru tauku klimpas. Tev tas izklausās pārāk traki? Bet tās ir ļoti garšīgas.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā alus mīklā panēta zivs ar ceptiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Perfektam nedēļas sākumam jaunu sparu un kārdinošu noskaņu radīs recepte ar slaveno angļu fish and chips ēdienu. Protams, šis nav ēdiens, ko var atļauties ēst katru dienu, taču lietainā pirmdienā, tā, iespējams, būs labākā izvēle sevis palutināšanai, turklāt pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā tas varētu sākotnēji šķist.

Lasīt vairāk

Brie siera sainīši ar alu

Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.

Lasīt vairāk

Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru

Foto: Shutterstock

Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sautējums ar beļģu alu

Foto: DELFI

Izcilais beļģu pavārs Mičs Holdenhofs piedāvā recepti, kurā tiek izmantots visā pasaulē iecienītais beļģu alus.

Lasīt vairāk

Pīles cepetis ar alu un āboliem poļu gaumē

Foto: Shutterstock

Īpaši mīksta un sulīga pīle poļu gaumē, pagatavota ar alu un āboliem.

Lasīt vairāk

Sīpolu gredzeni alus panējumā

Foto: Shutterstock

Izrādās, fritētus sīpolu gredzenus var itin viegli pagatavot arī mājas apstākļos, nesteidzoties uz tuvāko ātrās ēdināšanas iestādi pēc kārotā. Pāris vienkāršas sastāvdaļas un veiklas rokas, un kārotā uzkoda būs gatava!

Lasīt vairāk

Pīrādziņu mīkla ar alu

Foto: Shutterstock

Pīrādziņu mīkla ar alu derēs gan gaļas gan saldajiem pīrāgiem.

Lasīt vairāk

Siera cepumi ar alu

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami siera cepumi ar alu.

Lasīt vairāk

Bumbieri alus mīklā

Foto: Shutterstock

Gardam desertam - pannā cepti bumbieri alus mīklā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!