Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Līdz ar gaišās dienas daļas nepārtraukto samazināšanos, šķiet, ka arī pašas dienas kļūst īsākas, intensīvākas, nervozākas un vakaros pietrūkst enerģijas ne tikai gatavošanai.

Piedāvājam ļoti vienkārši pagatavojamu sacepumu kolekciju, kas atvieglos tev vakariņu plānošanu. Ikvienam no šiem sacepumiem ir salīdzinoši maz sastāvdaļu un to sagatavošanai līdz likšanai cepeškrāsnī būs nepieciešamas vien dažas minūtes. Kamēr krāsns gatavo vakariņas, izbaudi vaļas mirkli!

Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

Cepta menca zem kraukšķīgas garoziņas

Foto: Shutterstock

Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.

Lasīt vairāk

Desiņu un pupiņu sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Lasīt vairāk

Sacepums ar konservētiem tomātiem, maizi un čorizo desu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.

Lasīt vairāk

Rāceņu un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Rāceņu sacepums būs garda, krēmīga un aromātiska piedeva tiem, kas ēd gaļu, kā arī brīnišķīga sezonas dārzeņu maltīte tiem, kas gaļu neēd.

Lasīt vairāk

Griķu sacepums ar vistas fileju un sēnēm

Foto: Shutterstock

Ērti pagatavojams vakariņu vai pusdienu ēdiens. Jānovāra irdeni griķi un cepeškrāsnī jāsacep ar vistas fileju, sēnēm un siera cepurīti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un heka sacepums

Foto: Vida Press

Heks ir universāla, salīdzinoši lēta zivs ar maigu garšu, kas lieliski sader arī ar izteiksmīgas garšas sastāvdaļām ēdienos. Tieši tāpēc šis nedaudz pikantais sacepums būs ideāla maltīte tiem, kuri novērtē jūras veltes un tik vienkāršos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!